• ÅPNINGSTIDER
  Man – Fre 10 - 20
  Lørdag 10 - 18
 • Blogg: Guiden til de sunnere alternativene

  Jeg er opptatt av at mat skal være så lite bearbeidet som mulig, ha et optimalt næringsinnhold og se innbydende ut! Personlig er jeg genuint interessert i å tilføre kroppen min de næringsstoffene den trenger. Jobben min er å veilede folk gjennom kaoset og det mediastyrte helsesirkuset vi står ovenfor i dag. Dette er en jobb jeg tar på alvor.

  I denne anledning tok jeg meg en runde på Askimtorget for å besøke ulike steder man kan kjøpe seg ulike lunsj og mellommåltider. Jeg var på jakt etter de sunnere alternativene, og hva man kan velge for å redusere inntaket av for eksempel sukker og lite næringsrike matvarer.

  Mvh.

  Ernæringsspesialisten, Miriam Røseth

  Coffielicious

  Et fantastisk syn som møtte meg, var de flotte mulighetene for juice og smoothie på Coffielicious. Her kan du enten kombinere de ulike fruktene etter egen smak, eller velge fra menyen. I smoothie kan du velge for eksempel jordbær, banan, ananas, bringebær eller mango som blendes der og da med gresk yoghurt eller eplejuice.

  coffielicious2
  coffielicious

  De har også en rekke juicer som tilberedes med ulike frukter, olivenolje og isbiter. Det er ikke nødvendig å overøse drikker med sukker for å få en god smaksopplevelse! Dette beviser Coffielicious som smilende lagde en kjempegod smoothie med banan, mango og bringebær til meg. Rik på spesialet vitamin C fra frukt som hovedingrediens.

  BigBite

  Har du dårlig tid og er sulten, er det lett å ty til usunne valg. På BigBite har man muligheten til å velge sunnere alternativer og allikevel bli god og mett. Deres bagetter og lefser finnes også i et grovere alternativ (51% grovhet) med mer fullkorn og kostfiber enn for eksempel den lysere varianten. De har også et stort utvalg av grønnsaker som gir måltidet enda mer kostfiber og ulike vitaminer. Her har du muligheten til å velge bort dressingen og heller ta litt mer paprika, noe jeg synes er kjempeflott.

  bigbite2
  bigbite

  Et enda bedre næringsmessig alternativ er de ulike salatene du kan velge. Salatene tilberedes også mens du venter slik at de er ferske og innbydende! Her kan du for eksempel velge en kyllingsalat med isbergsalat, rødløk, paprika, agurk, mais og tomat. I kassen møtes jeg av glade ansatte og et bugnende utvalg.

  Stamsted Cafe

  Er du på utkikk etter en varmrett og du har tid til å sette deg ned å spise, er det flere muligheter på Stamsted Cafe. Her kan du prøve en av favorittene kokt torsk med potet og grønnsaker. Slik kan du enkelt dekke en av tre anbefalte fiskemåltider i uken, samtidig som du kan slå av en prat med hyggelige ansatte.

  Tillegg til grovere brød med ulike proteinrike alternativer kan de tilby omelett med egg og grønnsaker. Her kan du for eksempel velge egg med skinke og grønnsalat. Et lett og proteinrikt måltid.

  stamsted

  Life

  For treningsentusiasten som ønsker seg noen raske mellommåltider å ha i treningsbaggen, kan Life tilby ulike trendbaserte proteinbarer. Det første som fanget min oppmerksomhet var Questbar i ulike smaker. Disse oppgir å være sukkerfrie, glutenfrie lav på karbohydratinnhold og med 20g protein per bar. Sammen med en banan og en neve mandler har du et raskt måltid med ikke alt for mye sukker og tomme kcal selv om du har dårlig tid. Jeg vil si at dette er et bedre alternativ enn en brus og en bolle du rasker med deg i all hast.

  life

  Om Miriam

  Miriam er ansatt hos Bagorama på Askimtorget, men er også utdannet ernæringsspesialist hvor hun arbeider med kostholdsveiledning. Hun er genuint interessert i mat og sunn helse, og har vokst opp med gode verdier rundt mat. Dette gjenspeiler interessen hun har i dag for også å hjelpe andre med gode kostholdsvaner. Miriam holder til på Team PT i hovsveien 8, Askim og tar imot mennesker med ulike behov og ønsker rundt kosthold. Hvis du har lyst til å vite mer om kostholdsveiledning kan du besøke hjemmesiden hennes Livsstilsernaering.no

  miriam